Online toegang tot je e-mail vanaf iedere plek: zo werkt het

Wanneer je veel onderweg of op reis bent is het handig dat je af toe de berichten in je mailbox kunt checken via een PC, laptop of je smartphone of tablet. Met webmail kun je zowel e-mails lezen als versturen zonder dat daar een softwareprogramma voor nodig is. Dat houdt in dat je via webmail vanaf iedere plek via je internet browser kunt inloggen op een e-mail gedeelte dat is afgesloten, om zo bij je e-mailbox te komen. Dit moet wel toegestaan zijn door jouw specifieke e-mail provider of Internet provider. Bekende voorbeelden van webmail diensten zijn onder meer Yahoo mail en Outlook.com.

Veilig inloggen op webmail van verschillende providers

Ook als je bijvoorbeeld geen Outlook.com account maar een email-adres via providers zoals KPN, Tele2, Ziggo of UPC hebt, is het mogelijk veilig in te loggen op de webmail. Op die manier kun je op andere locaties of via verschillende toestellen bij je e-mailberichten komen. Handig, want zo ben je niet meer afhankelijk van de mailbox op bijvoorbeeld je vaste PC of je laptop, maar kun je ook snel je e-mails bekijken wanneer je onderweg bent en alleen je smartphone of je tablet bij je hebt. 

Hoe ga je precies te werk om online toegang te krijgen tot al jouw mailverkeer zonder een specifiek software programma? Je vindt hierover veel informatie en handige instructies bij onlinewebmailinloggen.nl. Daarbij worden de uitleg toegespitst op bijvoorbeeld specifieke providers of bepaalde devices waarmee je werkt. Je vindt hier bovendien een handig e-mail overzicht van onder meer hogescholen, universiteiten en webhosters.  

Online hulp bij e-mail instellen

Tijdens het instellen van jouw e-mail op bijvoorbeeld je smartphone, laptop of tablet kun je gedurende het installatieproces termen tegenkomen waarvan je niet precies weet wat er mee bedoeld wordt en waar deze toe dienen. Als er gevraagd wordt naar een IMAP, SSL of POP3 zul je deze termen wellicht opzoeken op het Internet en al snel door de bomen het bos niet meer zien. Wil je nu concrete hulp, in stappen beschreven, en toegespitst op het mobiele toestel in kwestie? Daarvoor is de website van onlinewebmailinloggen.nl handig. Hier vind je beschrijvingen en uitleg, stapsgewijze instructies en veel schermafbeeldingen en video’s die je op weg helpen wanneer je tegen problemen aanloopt.

Meer handige tools om je bereikbaarheid te verhogen

Wil je naast e-mail ook graag telefonisch bereikbaar blijven op de momenten dat je niet thuis of op kantoor bent? Dan kun je je telefoon laten doorschakelen naar je mobiele nummer of bijvoorbeeld een andere vaste telefoon. Deze doorschakelfunctie is een mogelijkheid die aangeboden wordt bij veel providers zoals onder andere Ben, Vodafone, Telfort en Casema. Door ervoor te kiezen je telefoon door te schakelen hoef je dus ook op vakantie, tijdens een werkgerelateerde reis of wanneer je een dagje buiten de deur bent geen telefoontjes meer mis te lopen. Via onlinewebmailinloggen.nl vind je voor tal van providers uitleg op dit gebied, en ook de informatie die je nodig hebt om de doorschakelfunctie na verloop van tijd weer uit te zetten.

Leave a Comment